El videomàrqueting com a estratègia de venda


Aquesta és la definició de videomàrqueting que trobem a la Viquipèdia:
“Videomàrqueting és l’ús de la imatge audiovisual, principalment a traves de la xarxa, per tal d’aconseguir objectius dins d’una estratègia de màrqueting”.
Així doncs, el videomàrqueting és quelcom tan senzill com l’ús d’un vídeo com a estratègia de comunicació, promoció i venda. Aquesta tècnica, com és evident, no és nova; fa anys que existeix la publicitat en format audiovisual com a font d’ingressos per a televisions i com a base de les estratègies de comunicació de la major part de les grans empreses comercials.

En aquest post no ens referim però als espots televisius. El videomàrqueting que tractem és el que s’utilitza a internet. Aquesta eina de comunicació i venda s’està consolidant cada cop més no tan sols com a important sinó com a imprescindible en qualsevol estratègia de màrqueting online, i ho està fent per diversos motius.

1.- Eficàcia / El videomàrqueting permet comunicar en pocs segons l’essència d’una empresa o d’un producte. Amb un vídeo podem estalviar temps als nostres clients potencials, i a més optimitzem la comunicació; no és casual que en una enquesta recent realitzada a directius de les majors companyies del món un 90% triaven veure un vídeo abans que llegir un post.

2.- Accesibilitat / L’avenç de la tecnologia permet fer vídeos de gran qualitat per un preu raonable. Aquesta reducció de costos, tant de producció, gravació i edició com de distribució (bàsicament la distribució online és gratuïta), fa que qualsevol empresa pugui accedir al videomàrqueting, també les pymes. No és difícil trobar productores que puguin fer-nos un petit vídeo corporatiu per un preu raonable, i si comptem amb ell com a base de la nostra estratègia de màrqueting doncs molt millor.

3.- Major retorn / El baix cost del vídeo es compensa amb un augment del ROI. El rendiment sobre la inversió és alt, molt més alt que en d’altres estratègies. El videomàrqueting no només afavoreix l’increment de permanència en la nostra web, ajudant a captar l’interès del client potencial en els nostres productes; a l’obtenir métriques de visionat podem valorar l’èxit de la campanya de màrqueting que estem llançant. Com que també ajuda en el posicionament SEO (search engine optimization, posicionament en cercadors) és una eina ideal per a qualsevol campanya de social media i de màrqueting online.

Per últim, dins de l’estratègia del videomàrqueting, volem destacar el videomail, un sistema de promoció i posicionament basat en el vídeo que permet establir una relació personal entre el client potencial i la companyia.

INTVídeo som una productora de vídeo de baix cost especialitzada en vídeo per a internet (videomàrqueting), integrat en campanyes de màrqueting online (INTComunicació).

Share

Leave a Comment